W najbliższym czasie robię trasę Katowice Władysławowo. Wyjazd we czwartek wieczorem
Pytanie do kolegów dużo jeżdżących: jaką trasą najlepiej ??
Z góry dzięki.
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
Z Katosów nie ma co kombinować, wskocz na 1-kę i leć przed siebie. Pod Grudziądzem wybierz autostradę, a nie "starą 1-kę" przez Tczew, ale to oczywista oczywistość.
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Najlepiej to dla mnie najwygodniej. Jak wszyscy nie cierpię wpirzać się z powodu korków spowodowanych remontami, budowami, zwężeniami itp.
Z radę dziękuję.
Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
Jark7
było 119/296 jest 143/328 by Aligator
tak jest nie ma innej sensowniejszej opcji:
"1" lec, najgorsza będzie Łódź wiadomo, w Nowych Marzach (koło Grudziądza) wskakujesz na autostradę, poźniej przeradza się ona w obwodnice trójmiasta, wylatujesz na jej końcu w Gdyni, lecisz kawałek na Szczecin i w Redzie skręcasz już na Władysławowo
szerokości
piotrek_gdy, Lodz-BB robie w 2h 2minut. Do wisly to jest 15minut. A wiec pesymistycznie 2h 40 minut i to trzeba dobrze leciec po drodze . Lodz-Gdynia to trzeba sie mocno spinac w 3 godziny (chociaz teraz jest ten odcinek A1). Torun nad ranem to tez nie taka bulka maslem
W sumie jak od siebie wyjezdzam do na Helu jestem w jakies 9godzin i to zupelnie bez napinki. Lodz to 30 minut nawet noca, chyba ze ja jakos na okolo jezdze :roll: Torun ma takie dziury ze jakos mi sie tez nie spieszy.
W sezonie odcinek Hel-Gdansk to nie raz 3 godziny :twisted:
Z tego co wiem to zamkniety jest wezeł Emilia i jeden pas autostrady, bramki buduja na zjazdach. Co do samego wjazdu wyjazdu ze Zgierza, czy to dzien, noc to zawsze jest tam bajzel wiec musisz sie uzbroic w cierpliwość.
Komentarz